RGT Planet
Siemenet / Ohra /

RGT Planet

RGT Planet ohra

RGT Planet ohra on ranskalainen lajike. Se on ollut erittäin satoisa Suomessa ja satoisin kaksitahoinen kevätohra useissa Euroopan maissa. Satoisuuden ja hyvän laatunsa ansiosta RGT Planet on etenemässä Euroopan kärkiohraksi. Suomessa RGT Planet hyväksyttiin mallasohraksi toukokuun lopussa 2017. RGT Planetia viljellään useissa Euroopan maissa ja suurimmat mallastamot ja panimot ovat ottaneet sen lajikelistoilleen. RGT Planet on ollut Suomen viljellyin mallasohra vuonna 2018.

Kasvuaika ja korsi

RGT planetin kasvuaika on 96,3 pv ja laonkestävyys on hyvä. Korren pituus 96,4 ja lakoprosentti vain 11,1

Sato

RGT Planet ohra on harvinaisen satovarma. Se on ollut satoisin tai satoisimpien lajikkeiden joukossa kaikissa Euroopan maissa missä sitä on testattu. RGT Planetin jyvien tuhannen siemenen paino on noin 50 grammaa ja täysjyvä % eli 2,5 mm seulan päälle jäävien jyvien osuus on ollut lajikekokeissa 95 %.
Lisäksi kokeissa hehtolitrapaino on ollut keskimääräistä parempi. Valkuaispitoisuus on matalahko huippusatoisuuden vuoksi. Tärkkelyspitoisuus on ollut keskimääräistä parempi.

Viljelyohje

Tuottaakseen mahdollisimman suuren sadon RGT Planet ohra vaatii 20 – 40 kg enemmän typpeä hehtaarille kuin vanhat lajikkeet. Kertaruiskutuksella ennen tähkimistä voidaan varmentaa RGT Planetin huippu sadontuottokyky käsittelemällä kasvusto tautientorjunta-aineella ja pienellä kasvunsäädemäärällä.

Katso lajike-esite

Oma viljelykokemus

Planet ohra on ollut viljelyvarma sadon tuottaja jo useana vuonna erilaisissa olosuhteissa ja peltolohkoilla. Planet vahvakortisena lajikkeena pysyy hyvin pystyssä 120-130kg/ha typpimäärällä ja minimimäärällä kasvunsäädettä. Normaaleissa olosuhteissa Planet ohran sato 6-7t/ha. Laadukkaan sadon ja ison jyvän varmistamiseksi tautiruiskutus lippulehtivaiheessa.

LUE MYÖS:

RGT Planet tuotti hyvälaatuisen mallasohrasadon Simpeleellä 

RGT Planetin voittokulku jatkuu ympäri maailmaa

Panet Ohra Tilasiemen