Alvari ohra, peitattu

Siemenet / Ohra /

Alvari ohra, peitattu

Alvari ohra, peitattu

Hintatietoja ei saatavilla

Loppuunmyyty

Erittäin laadukas ja satoisa monitahoinen koko ohranviljelyalueelle.

Kuvaus

Alvari ohra

Kasvuaika ja korsi

Alvari on keskimyöhäinen monitahoinen, jonka kasvuaika virallisissa lajikekokeissa on ollut 88,5 päivää. Korsi on hyvin luja, sen lakoprosentti virallisissa kokeissa on ollut 8% ja korren pituus 86,4cm

Sato

Alvari on yksi markkinoiden satoisimmista monitahoisista ohrista, vaikka on 2-3 päivää aikaisempi kuin kilpailijansa. Sen sato on kilpailukykyinen myös useimpiin kaksitahoisiin lajikkeisiin verrattuna. Alvari on menestynyt virallisissa lajikekokeissa erittäin hyvin eri vuosina ja eri maalajeilla sietäen myös happamuutta.
Alvari on erittäin suurijyväinen. Sen keskimääräinen tuhannenjyvänpaino (45,4 g) on yhtä suuri kuin parhaiden monitahoisten lajikkeiden, Kaarlen ja Torian. Hehtolitranpaino (66,0 kg) on monitahoisten lajikkeiden paras. Huippusatoisana lajikkeena valkuaispitoisuus on keskimääräinen, kuitenkin korkeampi kuin myöhäisten lajikkeiden. Linjan tuottama valkuaissato hehtaaria kohden on monitahoisen lajikkeiston korkein.

Alvari soveltuu erinomaisesti rehuohran tuotantoon ja on myös potentiaalinen tärkkelysohra.

Viljelyohje

Suositellaan vyöhykkeille Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IVe.
Korkea satopotentiaali, hyvä korrenlujuus ja erinomainen taudinkestävyys sekä erinomainen jyvän laatu tekevät Alvarista erittäin kiinnostavan vaihtoehdon sekä rehu- että tärkkelysohran tuotantoon. Alvari on kiinnostava ja viljelyvarma vaihtoehto myös ohran eteläisillä viljelyalueilla, missä sen kilpailijoitaan lyhyempi kasvuaika mahdollistaa puinnin ajoissa esim. ennen syysvehnän kylvöä.  Vyöhykeluokka I, II, III, IVe

Taudinkestävyys ohran lehtilaikkutauteja vastaan on hyvä. Kestävyys rengaslaikkua vastaan erittäin hyvä ja verkkolaikun verkkotyyppiä vastaan on hyvä. Erityistä härmänkestävyyttä Alvarissa ei ole. Lehtilaikkutautien ja fysiologisten laikkujen yhteismäärä virallisissa kokeissa on ollut monitahoisten lajikkeiden alhaisimpia.

Katso Alvari ohran lajike-esite