Donna kaura peitattu

Siemenet / Kaura /

Donna kaura peitattu

Donna kaura peitattu

Hintatietoja ei saatavilla

Varastossa

Erittäin lujakortinen Donna on satoisa ja laadukas vaihtoehto elintarvike- ja vientikauran tuotantoon eteläisessä ja läntisessä Suomessa.

Kuvaus

Donna kaura

Kasvuaika ja korsi

Donna on myöhäinen kaura 101,3 pv, kasvuajaltaan kuitenkin Belindaa hieman aikaisempi. Donna on markkinoiden lujakortisin kauralajike (lako 10,8%), vaikka sen korsi 101,5 cm on hieman pidempi kuin Belindalla. Rehevissä kasvustoissa tai viljeltäessä Donnaa runsasmultaisilla mailla, kasvunsääteen käyttö varmistaa laadukasta satoa.

Sato

Donna on myöhäinen kauralajike, jonka sadontuottokyky on hyvä. Donna on Belindaa ja Rockya satoisampi. Elintarvikekauran päätuotantoalueella I- ja II-viljelyvyöhykkeillä Donna on yksi satoisimmista lajikkeista.
Donnan sadon laatu täyttää erinomaisesti myllyteollisuuden vaatimukset. Tuhannen jyvän paino on suurempi kuin Belindalla ja pienten eli alle 2 mm:sten jyvien osuus sadosta on vähäinen. Hehtolitrapaino on hyvä. Donna on myös hyvin ohutkuorinen ja jyvä on valkoinen.

Viljelyohje

Vyöhykeluokka I, II,III
Donna soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille, mutta se on parhaimmillaan nimenomaan elintarvikekauran viljelyyn suositelluilla savi- ja kivennäismailla. Hyvin rehevissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon.

Donnan taudinkestävyys on hyvä. Siemenen peittaus ja tautientorjunta ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.

Katso Donna kauran lajike-esite